Consulaat en Visa

WapenConsulaat Generaal voor Nepal in Nederland
Herengracht 562
1017 CH Amsterdam
Telefoon: 020-6241530 (tussen 10:30 en 13 uur).
Telefax: 020-6246173
Mail: consulate@nepal.nl

Openingstijden: op werkdagen van 10:30 tot 13:00 uur.

Het Consulaat is gemakkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam CS met tram 4 of 9, halte Rembrandtplein. Daarna 200 meter lopen.


Grotere kaart weergeven

Om Nepal te bezoeken is een visum verplicht. 
Inlichtingen over visa: tijdens openingstijden.

U kunt een visumformulier aanvragen per email. Hierop staan alle gegevens over de verschillende type visa en prijzen. Als u dit formulier thuis hebt ingevuld, kunt u op de uitgifte van het visum wachten als u langskomt op de Herengracht. U kunt ook voor meerdere personen een visum afhalen. Afhankelijk van de drukte (en het aantal door u aan te vragen visa) duurt dit tussen vijf minuten (laagseizoen) en een half uur (hoogseizoen).

De ‘houdbaarheidsduur’ van het visum is maximaal zes maanden na afgifte, d.w.z.: de datum dat u in Nepal aankomt mag maximaal zes maanden na de uitgifte van het visum liggen.
Er zijn 3 types visa verkrijgbaar – met een verblijfsduur in Nepal van respectievelijk 15, 30 of 90 dagen.
Op het moment dat u in Kathmandu arriveert ‘gaat de teller lopen': u krijgt dan een datumstempel in uw paspoort. Daarna is uw visum dus nog 15, 30 of 90 dagen geldig.
Alle verdere gegevens staan uitgebreid op het visumformulier vermeld.

Het is mogelijk om een visum aan de grens in Kathmandu te verkrijgen. Dat is iets goedkoper, maar let op: het is sinds kort niet meer mogelijk op de luchthaven een papieren aanvraagformulier in te vullen.
U dient dat vantevoren online te doen (http://www.nepalimmigration.gov.np/). De ‘houdbaarheid’ van dit formulier is 15 dagen, wat er daarna gebeurt is onduidelijk.
Te vrezen valt dat de wachttijden, die onder het ‘papieren’ systeem al konden oplopen tot enkele uren, er met dit nieuwe systeem zeker niet korter op zullen worden. Inmiddels kan uw koffer dan al van de band zijn gehaald voor een volgende aankomende vlucht en is daarna soms onvindbaar. Het vliegveld in Kathmandu is overbelast met soms computerstoring en chaos tot gevolg.

Het komt ook voor dat luchtvaartmaatschappijen u niet willen inchecken zonder visum.

Reizigers die vantevoren een visum hebben geregeld kunnen in de meeste gevallen zonder veel oponthoud doorlopen via de “with visa” balie.

 

Comments are closed.